8 mars 2019
19:00

Ljungbyholms GOIF

Referat: Gantesbo IBK - Ljungbyholms GOIF

Då var det ikväll dags för säsongens sista hemmamatch. Ljungbyholm gästade och efter storförlusten mot Ljungbyholm senast (2-8) hade vi mycket att bevisa. 10 man till start så vi kunde starta med 2 kedjor.

Ljungbyholm startade piggast och sprang betydligt mer än Gantesbo. Bollinnehavet var mest beläget på Gantesbos planhalva. Första målet kom även på denna sida planen när Ljungbyholm hittade en lucka in i slottet till en inspringande spelare som kunde slå bollen i öppen kasse. Några minuter senare drog Ljungbyholm på sig en utvisning då Jon fick ett slag bakifrån. PPet var inget vidare men direkt efter Ljungbyholm blivit fulltaliga slarvade Ljungbyholm i bytena och Gantesbo snodde åt sig bollen. Isak hittade Oliver som drog bollen mitt i målet. Några minuter senare var det dags igen. Rörigt framför mål när Oliver med känsla slog bollen bakåt till Ola som lyfte in bollen till ledning 2-1.

Andra perioden blev Gantesbos till fullo. Isak började målskyttet när Gantesbo fick ett bra rull på Ljungbyholms defensiva spel. Några minuter senare bröt Gantesbo bollen på mitten. Isak kom djupt på kanten och slog bollen längst med förlängda mållinjen till Hult som i snäv vinkel drog en backhand i nättaket. Minuten senare fick Hult ett rapp över klubban innan bollen skulle placeras på mål. Utvisning såklart och denna gången behövde Gantesbo endast 20 sekunder innan Nygge lite på måfå drog bollen mot mål. Bollen touchade en Ljungbyholmspelare och upp i krysset. Ljungbyholm började köra fulare för att få Gantesbo ur balans, men detta förgäves. I 17 minuten bröt Ola bollen högt och med en backhand knockade till bollen lågt i mål. 4 mål i perioden innebar ledning med 6-1.

I pausen var stämningen lugn, men vi visste att Ljungbyholm förmodligen skulle forcera i inledningen av perioden för att öka sina chanser att komma ifatt. En dålig mottagning av Gantesbo högt i banan resulterade i en kontring för Ljungbyholm vilka kunde reducera redan efter 1,5 minut. Men Gantesbo blev inte oroliga för detta utan trummade på som tidigare. I 6e minuten tackade Ola för den fina passen i första perioden när han hittade Oliver som kunde sätta 7-2. Några minuter senare kom Hult i en kontring men blev fälld. Domaren lämnade fördel när bollen rullade vidare till Isak som säkert placerade bollen i mål till ställningen 8-2. Detta när halva perioden hade passerat. Trots att Ljungbyholm reducerade 2 ggr om kom de inte närmre än 8-4 och Gantesbo kunde vinna förhållandevis ganska enkelt.

Ytterligare en vinst under vårsäsongen, den 4e för att vara exakt. Ett bra rull på Gantesbo idag och ett bra målvaktsspel. Gantesbo var stabila matchen igenom och vinsten kändes aldrig hotad sett till matchbilden. Skönt att kunna avsluta säsongen på hemmaplan på ett såhär bra sätt. Tack alla som stöttat oss under matcherna. Nu återstår endast en match och den spelas i Kallinge nästa söndag då serietvåan KaRo väntar.

Gantesbo - Ljungbyholm 8 - 4 (2-1, 4-0, 2-3)
Mål: Oliver 2, Ola 2, Isak 2, Hult, Nygge
Assist: Isak 2, Oliver, Nygge, Jon, Ola, Hult